Een tandriem, wat is het precies?

Een tandriem is het tandwiel van een rolband. Met een tandriem wordt er vermogen vanaf een aandrijving geleverd. Een tandriem wordt ook wel een distributieriem genoemd en het is een kunststof of rubberen band met aan de binnenkant tanden. Een tandriem is een onderdeel van een transportband die vaak in productiehallen gebruikt wordt om goederen te verplaatsen. Een transportband maakt het werk voor personeel aangenamer omdat ze namelijk minder moeten tillen. Onderstaand leest u alle informatie die u moet weten over een tandriem.

Voor welke toepassing een tandriem?

Een tandriem levert dus vermogen vanaf een aandrijving. Het voordeel van een tandriemaandrijving is dat deze weinig geluid maakt. Een ander groot voordeel van de tandriemaandrijving is dat dit weinig onderhoud vergt. U heeft dus minder geluidsoverlast en u hoeft minder vaak een monteur te bellen voor reparatie of iets schoon te maken. Hierdoor bespaart u ook weer geld. Welke tandriem u nodig heeft is afhankelijk van de toepassing, de grootte van het vermogen, het toerental dat u nodig heeft en de afstand tussen beide tandriemschijven. De tandriemschijven zijn er voor om de band soepel overheen te laten lopen.

Tandriemschijf bij ACB transportbanden

Naast het feit dat een tandriem op maat gemaakt kan worden, kan natuurlijk een tandriemschijf ook op maat gemaakt worden. Of dat moet zelfs. Want als u een tandriem op maat heeft, moeten de tandriemen daarop passen.
Het is dan ook altijd verstandig om een rolbaanspecialist in te schakelen. Deze kan u helpen met het doen van de juiste investering. Een van deze specialisten is ACB Transportbanden. Zij hebben specialisten in dienst die ervaring hebben met rolbanen in elke situatie voor iedere toepassing. Bezoek de website en bestel uw tandriemschijf!